Melyik lakásbiztosítást válasszam?

Évek óta minden lakógyűlésen részt veszek, és a lakóközösséggel most érkeztünk el arra a pontra, hogy új lakásbiztosítást kössünk a házra. Ilyenkor persze felmerül a kérdés: melyik lakásbiztosítás a legjobb? Kis utánajárással megbizonyosodtunk róla, hogy a Pannonsafe lakásbiztosítása a helyes válasz a kérdésünkre.

A közösséggel olyan biztosítót kerestünk, amelyik biztos háttérrel rendelkezik Magyarországon. A Pannonsafe ilyen biztosító, ugyanis húsz éves működésük garancia arra, hogy a pénzünket a legjobb helyen tudhassuk. A biztosításuk szinte mindenre kiterjed: értelemszerűen vállalják a biztosítást a legszokványosabb problémák esetén, mint például beázás, nyitott nyílászárón beömlő víz vagy csőtörés miatti károk okán. De ezen felül megtérítik, ha tűz nélküli füst, esetleg koromszennyezés okozott kárt, és ugyanúgy fizetnek azért is, ha graffitiből vagy vandalizmusból kifolyólag sérül a ház külső burkolata.

A lakóházban sok idős él, ezért nekünk az is kulcskérdés volt, melyik lakásbiztosítás a legjobb abból a szempontból, hogy az idősebb lakók is biztonságban érezhessék magukat. Itt is egyértelműen a Pannonsafe lett a nyertes, hiszen akkor is a károsultak segítségére siet, ha valaki jóhiszeműen ajtót nyit egy rosszindulatú személynek, aki a helyzetet kihasználva betör a lakásba, és kirabolja a magatehetetlen, megfélemlített idős lakót.

Miután megegyeztünk abban, melyik lakásbiztosítás a legjobb, a következő megoldandó kérdés a szerződéskötés volt. A honlapról tájékozódva megtudtuk, gyakorlatilag bárki köthet szerződést, akinek érdeke a lakások védelmének a megőrzése, így nem szükséges feltétlenül, hogy a szerződéskötő a tulajdonosa legyen az ingatlannak – szerződést adott esetben albérlő is köthet az ingatlanra. Társasház esetén azonban, amilyen a miénk is, a társasház fog biztosítást kötni mindegyik lakásra, ebben az esetben a lakóknak elegendő a saját értékeiket, ingóságaikat biztosítani. Ezt nagy megelégedéssel hallottuk, hiszen így a ház közös képviselője tulajdonképpen mindannyiunkról levette a szerződéskötés fáradságos részét, nekünk pedig már csak azt kellett mérlegelni, hogy a saját értékeinkkel kapcsolatban szeretnénk-e egyénileg is eljárni a biztosítónál. Sőt, a társasház még azt is átvállalta, hogy az úgynevezett nem lakás célú helyiségekre is köt biztosítást, így annak sem kell a jövőben aggódnia, aki a bicikli tárolóban kívánja hagyni a kerékpárját.

Igen elégedettek voltunk a lakógyűlés eredményével. A “melyik a legjobb biztosító” kérdésünkre nem is kaphattunk volna jobb választ, minthogy a Pannonsafe az! Megegyeztünk, hogy a lakógyűlést követő héten a közös képviselő a ház nevében meg is köti a biztosítást a teljes épületre és annak melléképületeire, és erről a szerződéskötést megelőzően írásban értesítenek minden lakót. Ha az Önök társasháza is hozzánk hasonlóan a legjobb biztosítót keresi, ne habozzanak, és a mi példánkon felbuzdulva keressék fel a Pannonsafe biztosítót, bennük biztosan nem fognak csalódni!