A bt alapítás költségei sem valami magasak 2022-ben

Ha az ember egy társasház-kezelő cégnél dolgozik, úgy egész sok dologgal találkozik szembe. Lesznek problémák, lesznek vidám pillanatok, lesznek, akik szeretnék felvásárolni az egész szintet és lesznek, akik ebben segítenének is a másiknak. Aztán lesznek zűrös pénzügyek, fejvakarás egy beázott tetőnél és minden más. És lesznek érdekes irodák, amik az adott társasházban találhatók érdekes figurákkal, izgalmas tevékenységekkel. Vagy éppen hasznos lesz, hogy pont szembe jön egy ügyvédi iroda, ahol transzparensek a bt alapítás költségei már a honlapon is.

A topcegalapitas.eu oldalán nagyon könnyen meg lehet találni a keresett dolgokat és még annál többet is. Egyrészt, itt áll rögtön az oldal elején feketén-fehéren, hogy a bt alapítás költségei alatt pontosan mit is kell érteni. Nincsenek nagy számok, azt elárulhatom. Aztán az is itt van, hogy milyen más opciókat tudnak még kínálni és azokban milyen feltételek érvényesülhetnek még. Nézzük gyorsan a részleteket.

A bt alapítás költségei abban az esetben, ha csak a céget akarjuk megcsinálni, de van saját székhelyünk, ezért azt nem akarunk bérelni a következőképpen alakulnak. 17 900 forint plusz ÁFA az alap díj – ez tulajdonképpen az ügyvédi díj, de ebben benne van minden segítség és ügyintézés egyaránt. Ők a következő dolgokat sorolják még ide a saját oldalukon: egyrészt, ingyenesnek tekintik magát az alapítást, hiszen tényleg az ügyvédi díj már eleve többe kerülne, mint ez a 17 900 forint… Aztán megkapjuk a tulajdoni lapot a választott székhelyhez, kapunk továbbá aláírásmintákat ami ugye fontos lesz, megkapjuk azt a jogi képviseletet, amire a cégbíróság előtt az alapítással kapcsolatosan szükség lehet. Ezen kívül még számíthatunk egy egyórás konzultációra itt az alapítás kapcsán, amikor a felmerülő kérdéseket az aláírást megelőzően még nyugotan feltehetjük – bár ezzel kapcsolatban talán inkább a könyvelőnkkel érdemes hosszasan elcsevegni. Végül, de nem utolsó sorban pedig ha megtörténik a cégbírósági bejegyzés, arról is érkezik majd az értesítés e-mailes formában.

Szóval rengeteg dolgot kapunk már ebben az alapcsomagban is, hát még ha esetleg valaki a székhelyszolgáltatást is igénybe szeretné venni ennél a cégnél, akkor méginkább kedvező árakkal szembesülhet. Nem szeretnék belemenni a pontos részletekbe, mert most alapvetően a bt alapítás költségei volt a témám, de csak így érintőlegesen megírom. Ha a budapesti székhelyet választanánk, akkor a bt alapítás költségei úgy változnának a szolgáltatással, hogy 6+1 hónapra kaphatnánk meg a székhelyet papíron, méghozzá 29 900 forintért plusz áfa. Ha viszont más volumenű forgalmat bonyolítunk le és ezért érdemes inkább olyan székhelyben gondolkodni, ami IPA mentes, akkor egy kicsit többet kell érte félévente fizetni, de még mindig sokkal kevesebbet, mintha kiszabnák azt a mértékű helyi adót, amit ez biztosan termelne. Ez az opció 39 900 forint + áfa ellenében érhető el, amiben szintén benne van az alapítás költsége és minden más, beleértve a 6+1 hónap székhelyet. Szóval ez is egy jó opció.

Összességében tehát azt lehet mondani, hogy a bt alapítás költségei nem valami egetrengetők. Ha akarja az ember, akkor nem történik semmi, csak megalapítja a bt-t az említett fix díjért cserébe, ami egy egyszeri költség. Ha viszont ennél többre volna szükség, az sem kerül végtelen pénzbe és azt is el lehet intézni a topcegalapitas.eu-nál. Szóval azt hiszem, hogy jogosan kezdhettem úgy ezt a sztorit, hogy ezek a költségek bizony idén sem lettek túl magasakat.