Élet a társasházban

A lakótelepi társasházak életében fontos személy a közös képviselő. Kézben tartja a ház ügyeit és hozzá lehet fordulni, ha bármi problémánk van. Nálunk nagyon lelkesen végzi a munkáját. Én múltkor csak a közös költséget szerettem volna neki odaadni, de életvezetési tanácsokat is kaptam bőven.

Szerencsére tisztaságmániás a közös képviselőnk, ezért a lépcsőház takarítására is nagyon figyel. Nem is szokott gond lenni a közös helyiségekkel. Amikor beszélek vele, valahogy mindig szóba jönnek higiéniai témák. Otthon a lakásban is kényes az ilyen dolgokra. Nem csak a környezete tisztaságára igényes, hanem a saját magáéra is. Hosszan szokott mesélni, hogy milyen kozmetikumokat használ a fürdőszobában. A legújabb felfedezése a kézműves szappan. Egy webáruházból szokta rendelni, ahonnan ingyenesen ki is szállítják. Ezek natúr szappanok, kizárólag természetes alapanyagokból készülnek.

Megtetszett nekem is ez az ötlet. Megnéztem a weboldalon, hogy milyet szeretnék rendelni. Annyi féle van, hogy alig tudok választani. A bőség zavara. A mézes állítólag nagyon kellemes illatú. Fahéj, és édes narancs illóolaj is van benne. Ezen kívül olívaolaj, kókuszolaj és shea vaj. A shea vaj a kozmetikumok király vagy királynője. Rengeteg pozitív hatása van. Hidratálja, megnyugtatja a bőrt. Kifejezetten problémás, gyulladásra hajlamos bőrre is ajánlják. A méz is nyugtató hatású. Ebből rendelek is egyet. Jó lesz vele este zuhanyozni, lefekvés előtt kell valami, ami ellazítja a szervezetet. A napi stressz feloldására a legjobb módszer az esti, forró zuhany.

A natúr szappanokat készítő cég honlapján láttam, hogy a második terméktől kezdve 50% kedvezmény ját a megrendelésnél. Egy szappan általában egy hónapig elég, napi egyszeri használattal. A kézmosáshoz is kell, nem árt, ha több van itthon, és még árban is jobban járok így. A levendulás is nagyon relaxáló hatású lehet. Van egy érdekesebb, a hévízi iszapos. Az iszapnak köszönhetően rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, amiktől egészségesebb lesz a bőrünk. A benne lévő olívaolajnak köszönhetően pedig, D-, E-, K-, A-vitaminokban is bővelkedik.

Már várom, hogy megérkezzenek a kézműves szappanok. Legalább lesz valami újdonság a fürdőszobában. A kézműves termékeket egyébként is előnyben részesítem más területeken is.