Ennyibe kerül a fogkő eltávolítás – beszélgettem a szomszéddal a lakógyűlés után

Kedden volt lakógyűlés, igazából megint nem történt semmi izgalmas, csak jelentkezni fogunk egy pályázatra és erről tartottak egy gyors tájékoztatót. Természetesen aláírtam, hiszen csak nyerhetünk vele sok-sok pénzt a külső burkolat felújítására. Utána meg kicsit beszélgettünk még a szomszéddal, illetve leginkább ő panaszkodott, hogy milyen drága a fogorvos.

Pedig a fogkő eltávolítás árak már egészen nem az egekben járnak. Ahova én járok ott 12 000 forintot szoktam ott hagyni egy ilyen kezelésre, amire igazából elég évente vagy kétévente járni. De minden más is egészen az elérhető tartományba csökkent, már a korai magánfogorvosláshoz képest – vagy a mi fizetéseink nőttek annyit, ezt nem tudom megítélni. De a korábbi horribilis összegek helyett mostanában már nem kell elgondolkodni, hogy a lakást újítsam-e fel, vagy fogorvoshoz menjek, mert mindkettő beleférhet, gond nélkül.

Természetesen ha komolyabb, akár több alkalmas beavatkozásról van szó, aminek az eszközigénye is nagyobb, mint például az új fog implantátumok beültetése, ott nekünk is komolyabban a zsebünkbe kell nyúlni. De ez a befektetés talán megéri egy olyan eredmény érdekében, ami élethosszig kitarthat.

Azonban az első állapotfelmérések és konzultációk szinte kivétel nélkül ingyenesek, tehát nyugodt szívvel tudunk esetleg orvost is váltani, ha elsőre nem sikerült egy rokonszenves szakembert kiválasztanunk. Nagyon fontos a szimpátia, hiszen mégis csak a szánkba fog turkálni, ez egy egészen furcsa bizalmi viszonyt feltételez.

Megadtam a szomszédnak a fogorvosom elérhetőségeit, hogy neki se fájjon a feje a továbbiakban azon, hogy mennyibe kerül egy fogkő leszedés. Ő meg olyan hálás volt érte, hogy még aznap este hozott nekem át a frissen sült pogácsájából, ami isteni volt! Na, ezért érdemes jó szomszédi viszonyt ápolni!