Flottakezelés a lakóparkban, mert igény van rá!

Nem rég futottam össze egy régi lakótársammal, akivel még akkor laktam együtt, amikor a főiskolai tanulmányainkat folytattuk. Én nem szeretek másokkal együtt lakni, mert fáradtabb napjaimon, hamar elmegy a kedvem, ha más szennyeséért is én vagyok a felelős, de ő kivétel volt, mert nem volt trehány, így nem merült fel az előző probléma, a másik ok nem más, mint a jó kommunikáció! Rengeteget beszélgettünk tervekről, ötletekről, világnézetekről, miközben közösön takarítottunk, és így jól meg tudtam ismerni, mint embert. Ezért is örülök mindig neki, ha látom, mert egy kiadós eszmecserére, mindig fogékony.

flottakezelés

Ez meg is történt a napokban, amikor egy gyalogos átkelőn találkoztunk és hamar meg is egyeztünk, hogy beülünk egy italra a legközelebbi vendéglátóegységbe! Szóba kerültek a régi gondolatok, de az újak is, mint például az autók és a mostani tervek. Nem rég vett egy egész kis helyes kocsit és dolgozni kezdett, mint házmester egy elég színvonalas lakóparkban. Mindig is tudtam, hogy célja egy ház, lakóközösség élén állni, és most, hogy ez összejött, csak gratulálni tudtam neki. Én is elmeséltem mi történt velem azóta, hogy szétköltöztünk, de korántsem volt olyan izgalmas, mint amibe nem rég vágott bele projektbe cimborám!

Mióta házmester, rengeteg feladata van, nem is gondolná az ember mennyi teendő van egy ilyennel és most kitalálta a lakóközösség, hogy néhány autót, azaz egy kisebb flottát tarthatnának, igaz megdobná a közös költséget, de a lakók az igen tehetős fajtába tartoznak és ez nem szempont, ha lesznek bármikor használható autók, bevásárlásra, hétvégi kiruccanásra vagy egyéb családi programra. Ez a gondolat úgy született meg, hogy több család autóvásárlás előtt áll és mivel már a családé fészkük már biztos ott, miért ne legyen az autóik is azok!

Ennek tudatába lett megbízva barátom, hogy szerezze be a lakóparknak és vállaljon felelősséget a flottakezelésért. Számos vállalkozást nézett át, de nem találta azt, akivel, akikkel úgy szívesen együttdolgozna. Érthető, hisz mások pénzéért vállal felelősséget és lelkiismeretes ember létére, a legjobbat akarja kihozni a legideálisabb áron!

Elmondása szerint, azért sikerült találni egy jó partnert, egy remek ajánlattal, aminek a megnevezése tartós bérlet! Ez a finanszírozási forma hasonló a lízinghez, de a futamidő végén a flottakezelő a járműt az állapotához mérten az adott rétékén fogja értékesíteni. Az addigi havi törlesztő részlet, mint egy bérlési díja csupán, de a pontosabb feltételek érdekében érdemes tanulmányozni a vállalkozás honlapját, mondta cimborám.

Érdekes megoldásnak tűnik, de nem rossznak, hiszen a futamidők vége után, a családok el tudják dönteni, hogy meg akarják-e tartani, addig bérelt kocsijukat, vagy inkább újakat használnak. Bár még sok kérdést felvet, a közös flotta használat, ezért lassan halad az ügy, de amint a közösség meg tud egyezni, a flottakezelő cég már adott, akikkel együtt fog a ház működni!

Szerintem egy igen érdekes ötlet a lakópark részéről, de ha a flottakezelés hibátlan, akkor sok probléma nem adódhat belőle. Én mindenesetre szurkolok, hogy összejöjjön ez a projekt barátomnak, mert biztosan jó színben fog feltűnni majd a későbbi önéletrajzában ez a tevékenysége!

És ki tudja, most már, hogy van tudomásom erről, a jövendőbeli cégemnek lehet én is innen fogok autókat bérelni!