Ismerjük a szomszédainkat, de az alkoholizmusának mi az oka?

Mindannyian azt hisszük, hogy mindent tudunk a szomszédjainkról. Halljuk a veszekedéseiket, és aránylag gyakran látjuk őket, mikor együtt részt veszünk a közös képviseleti gyűléseken. De ennek ellenére fogalmunk sincs, hogy ki is igazából a másik. Utáljuk a zenei ízlését, de miért is szereti vajon azt a zenét? Halljuk, hogy utálja a felesége anyját, de miért olyan rossz a kapcsolatuk? Tudjuk, hogy alkohol gondjai vannak, de vajon van segítsége a felgyógyuláshoz?

 A Felépülők 28 napos rehabilitációs programjában résztvevők ugyanilyen idegenekként lépnek be az ajtón, csak hogy az idő alatt megismerjék egymást, és egymást támogatva jussanak keresztül ezen az időszakon. Egymással osztják meg a problémáikat a csoportterápiák során, így sokkal jobban megismerik egymást, mint embereket, nem úgy, mint a szomszédjaik, akik csak elkapott részletek alapján ítélkeznek. 28 napig élnek együtt, és egymást támogatva, a segítőikre támaszkodva épülnek fel egy betegségből, amit mindenki elítél.

A Felépülőknél sok szakképzett munkatárs van jelen, akik maguk is keresztül mentek a maguk nehézségein. Addiktológiai konzultánsok és addiktológus magánrendelés is a betegek szolgálatára állnak, hogy a nekik megfelelő kezelést kapják, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el a rehabilitáció alatt. Elsőre lehetetlennek tűnik a felépülés az alkoholbetegségből, de kitartással sikerülhet. Sokak túlestek már ezen, és ékes példái annak, hogy igenis meg lehet csinálni. Rengeteg sikertörténetről olvashatunk a Felépülők weboldalán, és a dolgozóik történeteit is meghallgathatják a kúra során. Ha az első lépést megtették, a többi is sikerülni fog.