Jó tett helyébe jót várj

Közös képviselőként nagyon sok problémával találkozom.  Tulajdonképpen ezért vagyok, nem? Hogy segítsek azoknak a házaknak a lakóinak, akik az én képviseletemet élvezik. Lehet, vannak képviselők, akik ezt nem így fogják fel, de szerintem ennek csakis így van értelme. Úgyhogy nem is vállalok el sok házat, hogy mindegyik ügyeit követni tudjam és figyelni tudjak a lakók gondjaira és óhajaira. Egy ideig próbáltam teljes információs tárként szolgálni nekik, de aztán jobb ötletem támadt. Készítetek egy Facebook csoportot, ahova megkértem, hogy minden lakásból minimum egy személy csatlakozzon és itt kezdtem megosztani velük információkat. Ezeknek az infóknak két típusa létezett: az egyik konkrétan a lakás- és házügyekkel kapcsolatosan; a másik kategóriába pedig olyan információk tartoznak, amik bárki számára hasznosak lehetnek.

Ehhez a második kategóriához nagy segítség számomra a Telefonszám tudakozó weboldal, ahol rengeteg információt lehet találni. Az oldalra konkrétan akkor találtam rá, amikor egy frissen a képviseletem alá költözött egy mozgássérült pár, akik eddig gondozókkal éltek együtt, de most magukra maradtak. A kérdésük pedig az volt, hogy nem-e tudok valamilyen alternatívát a Vodafone számlafizetésre, mert nekik eddig elintézték, de most nem fognak tudni eljárni a postára, vagy ha igen, akkor is csak nagyon nehezen. Sajnos, hirtelen én sem tudtam mit mondani, mivel én mindig kiálltam a postán a soromat, de éreztem, hogy esetükben ez túl nehéz lenne, ezért amikor vissza tértem az irodámba, el kezdtem keresgélni megoldást.

És, mint mondtam, ekkor találtam rá erre az oldalra, ahol pontosan összegezve van, hogy hogyan lehet számlát befizetni a Vodafone-hoz. És nagyon is meglepődtem, hogy mennyiféle módszer van rá.+

Először is, lehetőség van online befizetni a számlát, ami a mozgássérült pár esetében a legideálisabb. Ehhez azonban e-számlára van szükségük, amit e-mailben kapnak meg. Ezt a Vodafone egyik üzletében kell majd elintézniük. Ezen az online megoldáson belül pedig több variáció is létezik. Először is ott van a csoportos beszedés, ami tulajdonképpen annyit takar, hogy a bank, ahová tartozol, előzetes megegyezés alapján minden hónapban befizeti a számládat egy utalással a bankszámlaszámodról. Ez azért egyszerű, mert még csak észben sem kell tartani a befizetést. Emellett pedig ott van a másik módszer, amit főleg az online rendelésekkel kapcsolatosan ismerünk már: az online bankkártyás befizetés. Hogy ezek közül ők melyiket választják, én teljesen rájuk bíztam. Annyit azért elmondtam, hogy az utóbbinál nagyon kell figyelni, hogy az ember nehogy elírja az összeget.

Hanem, ekkor már nagyon kíváncsi voltam és tovább olvastam a cikket, hogy lássam, hogy milyen megoldások vannak még. Én szerem lefűzve tartani a papírjaimat és mindent rendszerezni, ezért nem akartam magamnak e-számlát. Viszont mindig rengeteg időt töltöttem a postán, tulajdonképpen csak ezért az egy ügyért, így bíztam benne, hogy kapok valami jobb megoldást.

Először is megtudtam, hogy lehetőség van OTP bankok automatáiból is befizetni a számlát. Ehhez pedig tulajdonképpen semmi mást nem kell megadni, mint a telefonszámodat. Ez viszont azért nem volt releváns számomra, mert más bankhoz tartozom és nem is nagyon tudok a környékemen OTP ATM létezéséről.

Emellett pedig be lehet fizetni a Vodafone üzleteiben, valamint számtalan Relay és Medio üzletben. Természetesen a posta is fel volt sorolva, de azon csak úgy átsikkant a tekintetem. A márkaképviseletekben időpontot is lehet foglalni előre, ami lehetővé teszi, hogy amikor oda érsz, soron kívül, azonnal fogadjanak. Nekem végül is ez tetszett meg a leginkább, mivel a Relay és Medio üzletekben is pont úgy előfordulhat sor, mint például a postán. Természetesen ebben a döntésben az is közre játszott, hogy a közelemben van egy Vodafone márkaképviselet.

Nagyon megelégedtem az eredménnyel, mert végre a saját életemen is egyszerűsíthettem. Látjátok? Segíteni akartam valakinek és közben saját magam számára is megtanultam valami fontos információt. És mindeközben pedig megismerkedtem a Telefonszám tudakozó oldallal, amit azóta is nagyon sok ügy intézésében rendszeresen használok, valamint megosztom a lakóimmal is, hogy az ő segítségükre is lehessek.