Meg kell becsülni, ha jó a lakóközösség

Végre eladtuk a régi lakásunkat és beköltöztünk az újba, egy gyönyörű, kis kerttel is rendelkező társasházba. Most, hogy a gyerekeink már nagyobbak, egyre több személyes térre van szükségük, úgyhogy nem fértek már el egy közös szobában. Így olyan lakást kellett találnunk, ami egy picivel nagyobb, mint az előző, és van legalább egy plusz szoba. Szerencsére a nextapro.hu oldalon találtunk végül egy olyan lakást, amiben van egy különnyíló nappali és még három szoba. Debrecenben lakunk és itt is akartunk maradni, mert nagyon szeretjük a várost, úgyhogy lázasan kerestük, hogy merre van eladó lakás Debrecen külvárosában. A nextapro.hu-n nagy választék volt a debreceni eladó lakások terén, úgyhogy biztosak voltunk benne, hogy itt találni fogunk az ínyünkre való lakást.

Sokféle ingatlant lehet találni ezen az oldalon, de persze nemcsak azt, hanem szinte bármilyen eladóvá vált dolgot. Én is regisztráltam végül az oldalra, mert a költözéskor rájöttünk, hogy mennyi kihasználatlan, feleslegessé vált holmink van otthon, amiket jobb lenne eladni, mintsem hogy otthon porosodjanak tovább, immár az új lakásban. Így pár bútordarabot és a szekrényben heverő, használatlan ruhát vagy épp régi, jó állapotba lévő játékokat is feltöltöttem az oldalra. A tapasztalatok alapján könnyen megtalálja itt az árukat, aki keres valamit, így az eladó dolgok hamar új gazdára találnak. A lakásokat is könnyen el lehet adni ezzel az apróhirdetéses módszerrel. Mivel nagyon áttekinthető az egész és akkurátusan van elrendezve az egész honlap, mindenki könnyen megtalálja, amit keres. Nemcsak eladó dolgokról lehet feladni hirdetést, hanem keresettekről is.

A keresőben pontosan meg lehet adni, hogy mit keres az ember, és egyből oylan taállatok közül válogathat, amik relevánsak, minden bizonnyal köztük lesz a keresett tárgy. Eleinte úgy kezdtem a keresést, hogy beírtam, hogy “eladó lakás Debrecen”, de az oldal szűrőinek használatával eléggé le lehet szűkíteni a találati listát. Az ingatlanok adatlapján többnyire részletesen leírja az eladó a lakás tulajdonságait, paramétereit, mint az alapterület, állapot, telek, szobák száma és a többi. Ennek alapján igen jól lehet tájékozódni az ingatlantenger között. Én is ez alapján döntöttem el, hogy melyik lakást éri meg megnézni. Amikor a miénkre rátaláltunk, egyből szimpatikus lett a képek alapján. A többi tulajdonsága is nagyon előnyös volt a leírtak szerint, úgyhogy nem is haboztunk sokáig, nehogy valaki elvigye előlünk. A férjemmel gyorsan felhívtuk a tulajdonost és megbeszéltük a személyes találkozó időpontját.

Ez már másnap meg is történt, elmentünk megnézni a lakást és mindannyiunknak nagyon tetszett. A gyerekek is nagyon izgatottak lettek, hogy végre külön, saját bejáratú szobájuk lehet, az ő kizárólagos kis birodalmuk. Láttam rajtuk, hogy lelki szemeikkel már rendezgetik is be a szobákat. Meg is kötöttük a szerződést, a miénk lett a lakás. Egy költöztető cég segítségével hamar meg is történt az átpakolás, majd kisvártatva a mi lakásunk is elkelt, ugyanennek az apróhirdetős oldalnak a segítségével, ahol az újat vettük. A többi bútorra és egyéb tárgyra is akadt vevő szerencsére. A régi lakásban a szomszédokat sajnáltuk csak otthagyni, mivel nagyon jó viszonyt ápoltunk velük, mondhatni, ritka jót. Nekünk nagyon fontos, hogy jóban legyünk a lakóközösséggel, mert csak olyan helyre jó hazajönni, ahol biztonságban érezzük magunkat és nincsenek ellenségek. Így mindig igyekszünk jó viszonyt kialakítani a többi lakóval.

Az első lakógyűlésünkön volt is szerencsénk mindenkit megismerni és bemutatkozni pár embernek. Szerencsére többnyire mindenki nagyon kedves és nyitott, sok a szimpatikus néni és idős házaspár, de van egy-két kisgyerekes család, valamint két, albérletben élő egyetemista fiú. A rezsi szerencsére nem magas, meg mi egyébként is spórolós család vagyunk, a gyerekeknek születésük óta tanítjuk a spórolás és energiatakarékosság szabályait. Így sosem pancsolták a vizet és tudják, hogy a villanyoknak sem szabad fölöslegesen égni. Összegezve nagyon elégedettek vagyunk a lakással, amit a nextapro.hu-n találtunk, és még a lakóközösség is szuper. Nagy szerencsénk volt a költözködéssel.