Tippek, trükkök, hogy a legjobb közös képviselő legyél

Az egyetem után rögtön sikerült elhelyezkednem egy társasházkezelő cégnél. Igazából sosem gondoltam volna, hogy ilyen területen helyezkedek majd el, de mostanra nagyon megszerettem és nagyon elégedett vagyok vele. Igazából sosem unatkozom. Minden napra jut valami izgalmas megoldandó feladat. Többek között úgy vélem, hogy ennek a változatos munkának köszönhetem, hogy a fiam megszületése után, nem jelentett számomra különösebb nehézséget, hogy megoldjam a megérkezésével bekövetkezett változásokat és felül tudjak kerekedni önmagamon.

Amióta pedig Áronka születése után visszatértem a munkámhoz, valahogy én kaptam meg az összes olyan kisebb, hat-nyolc lakásos társasházakat, ahol családok laknak, közös kerttel. Mivel a közgyűléseket olyan időpontban illik tartani, amikor már mindenki ráér és hazajött a munkából, ezért általában este hat órakor szoktuk tartani. Van azonban ennek az időpontnak is egy úgymond hátránya, mégpedig, hogy a gyermekek is otthon vannak már.

A közgyűléseket általában, egy-két kivételes társasházat, vagy helyzetet, különleges esetet leszámítva mindig a központi irodánk különböző méretű termeiben tartjuk. Nagyon sok szülő pedig úgy jön egy ezekre a gyűlésekre, hogy a munkahelye és az irodánk között felveszi a gyerekét az iskolában, óvódában. Amivel még nem is lenne baj, azonban nálunk nincs gyermekmegőrző, nincs pénzünk egy dada fenntartására. Ezek a gyerekek pedig ilyenkor már fáradtak, nem vágynak másra, mint hogy lefekhessenek aludni, vagy vacsorázhassanak, mesét olvassanak nekik. És csupa, számukra valóban fontos dologgal foglalkozzanak.

Egy-egy társasház lakói csak félévente egyszer jönnek el hozzánk ilyen gyűlésre, ezért ők viszonylag kevésszer élik át azt az élménynek nem nevezethető performance-ot, amit az ilyen közgyűlések jelentenek, én viszont minden második héten részese vagyok a síró, jajveszékelő, látványosan unatkozó gyerekekkel tűzdelt eseménynek.

Ezért körülbelül három hónappal azután, hogy visszatértem a munkába, arra jutottam, hogy ha egy dadát nem is akar a cég fizetni, azért valamibe mégis be kéne fektetni valahogy, hogy a helyzetem elviselhetőbb legyen. Ráadásul, ha a férjem éjszakás a gyárban, akkor nekem is magammal kell vinni a fiamat. Amikor én, mint szülő ilyen helyzettel találkozom, mindig viszek magammal valamilyen logikai játékokat, hogy a fiam elszórakoztassa magát, és ne az én véremet szívja.

Ugyanezt a praktikusságot azonban a szülőktől nem várhatom el, ezért nekem kellett tennem valamit. Elhatároztam, hogy kicsit kiszínezem a kis méretű tárgyalót és átalakítom félig meddig megőrzővé. A formaságokon túl, mint festés, kis asztalok, játszószőnyeg… Tudtam, hogy itt olyan játékokba kell beruházni, amik képesek hosszú távon lefoglalni ezeknek a gyerekeknek a figyelmét, olyan szinten, hogy nem akarják folyamatosan a szüleik figyelmét felkelteni. Úgyhogy, úgy gondoltam, hogy a logikai játékok ide is jók lesznek.

A játékwebshop oldalról rendeltem annó Áronkának is azt a tetrist, ami azóta a legtöbb utunkra elkísér minket. Hát úgy gondoltam, hogy most is érdemes lesz körülnézni, hiszen egy olyan sokszínű oldalon, mint ez, biztos voltam benne, hogy minden korosztály számára találok majd valamilyen típusú logikai játékot. Nem is csalódtam, hiszen a leghétköznapibb rubik kockától kezdve a bonyolultabb rubik kockán át, egészen a kicsiknek való Mango tangoig minden megtalálható itt. Nagyon szeretem ebben az oldalban a sokszínű keresőjét, hogy gyakorlatilag nem is létezik olyan keresési kategória, amikre ők ne gondoltak volna és ne gyűjtötték volna össze aszerint a termékeiket. Ráadásul itt valóban minden korosztálynak találni játékot, minden témakörben.

Arról nem is beszélve, hogy a játékgyárak, akikkel kapcsolatban állnak, mind csupa jó hírű, régóta fennálló cég, akikről minden szülő tudja, hogy csakis kiváló minőségű játékokat gyártanak. Amióta a logikai játékokkal megtöltöttem ezt a szobát, gyakorlatilag minden közgyűlés egy élmény. A gyerekek szuperül lefoglalják magukat a logikai játékokkal és néha egy-egy szülőt is azon kapok, hogy egyik másik ilyen játék után mereng epekedve. Sőt! A kollégáim is gyakran benéznek ebbe a szobába, ha egy kis pihenésre van szükségük. Csak ledőlnek az egyik puffra, előveszik az egyik gondolkodtatót és relaxálnak. El is neveztük ezt a szobát a Relaxnak.

Ráadásul egy kicsit az ázsiómat is tudtam növelni az ügyfeleinknél. Hiszen sokan kételkedtek az elején abban, hogy valóban jól tudom-e majd képviselni a házaikat, hiszen úgy gondolták, hogy a gyerekem mellett nem lesz energiám normálisan végezni a munkámat. Most azonban arra jutottam, hogy a közgyűlési meghívóra már alapból felírom a honlap címét, ahonnan a játékokat szereztem, mert eddig nem volt olyan alkalom, hogy legalább három szülő ne akarta volna a címét, hogy rendeljen egy ilyen fantasztikus lefoglalót a gyerekének.

Úgyhogy, ha te akarsz lenni a céged legjobb közös képviselője, nézz fel te is erre az oldalra, válassz egy témakört (Kreatív, szabadtéri, társas) és rendezz be egy irodát az itt található játékokból. Vigyázz! Nem lesz könnyű dolgod, mert amíg nem látod a saját szemeddel, addig el sem hiszed, hogy milyen eszméletlen nagy a választék. De majd meglátod te is, hogy ez volt a legjobb döntésed és minden egyes másodperc, amit erre fordítottál ki fog fizetődni!

Hát akkor: játékra fel!