A Világ legjobb közös képviselője a mienk

Különösen a nagyvárosokra jellemző, ahol sok ember lakik, hogy rengeteg ember él társasházban, lakóközösségekben. Van, aki azért, mert nem szeretne a kertbe sok időt fektetni, nem szeretne télen havat lapátolni, és még folytathatnám, mert ugye egy kertes házzal lényegesen több teendő van. Van, aki viszont nem engedheti meg magának, hogy családi házba költözzön. Ez utóbbi kénytelen a lakást választani, és az már a pénztárcán múlik, hogy milyen környéken és milyen típusú lakásba tud beköltözni. Aki megteheti, választhat újépítésű lakást, ezeknek az árfekvése azonban jóval magasabb. Manapság egyre több olyan újépítésű lakást látok, ami kertkapcsolatos, tehát tartozik hozzá saját kis elkerített zöld terület is, ez leginkább arra jó, hogy ha jó idő van kiteregethessünk, vagy ha szeretnénk grillezni egyet akár, akkor azt ott megtehetjük. Erre mondjuk egy terasz is meg tud felelni, már amelyik lakáshoz tartozik. Sok társasháznak van belső közös udvara, ahol akár játszóteret vagy sütögető helyet is kialakítanak. Az itt szervezett közös programok némileg össze hozhatják a ház lakóit, hogy kicsit jobban megismerjék egymást, mert például Budapesten ez egyáltalán nem általános. Sokszor az emberek még a közvetlenül mellettük vagy szembe lakó szomszédjait se ismerik.

panangin forteAki lakott már társasházban, annak nagyjából tisztába kell lennie a házszabályokkal, és hogy milyen jogai és kötelességei vannak. Ha elfelejtené, vagy nem tudná, akkor arról a közgyűlésen felvilágosítást kaphat. Időnként persze vannak, akik elfelejtik, hogy vasárnap este 8 órakor talán már nem kellene füvet nyírni, vagy éppen az új szekrényt felfúrni a helyére, esetleg hajnalig üvöltetni a zenét és ordítva énekelni. Ugye, sokan ismerjük a társasházak „előnyeit”.

Minden társasháznak van közös képviselője, aki igazgatja a ház dolgait, szervezi a felújításokat és a többi ügyes-bajos dolgot a házzal kapcsolatban, persze nem jófejűségből, hanem juttatás ellenében. Tulajdonképpen az ő lelkiismeretére van bízva sok minden, hiszen elég nehéz a munkájukat ellenőrizni, így sajnos sűrűn hallani olyat, hogy felveszik a tiszteletdíjukat és körülbelül ebben ki is merül a tevékenységük. Aki rendesen és lelkiismeretesen végzi a munkáját még esetleg a pályázatokat is figyelgeti. Na, az ilyen közös képviselőből sajnos kevés van, de szerencsénkre nekünk sikerült egy ilyet kifogni a ház nagy örömére. Nála lelkiismeretesebb embert keresve se lehetne találni, komolyan mondom. Bármikor bárkinek bármi baja van, nem a kifogásokat keresi, hanem egyből a megoldáson töri az agyát. Ha ő nem tudja megoldani, egyből tud valakit, aki viszont igen. Ami különösen jó, hogy szinte bármikor el lehet őt érni, mert az egyik földszinti lakásban lakik.

Pont ezért volt fura, hogy egyik héten többen is kerestük a házból a vízóra leolvasás miatt, de senki nem tudta őt elérni, se telefonon, se személyesen nem nyitott ajtót. Mindenféle gondolataink támadtak, vajon mi lehet vele. Másnap a folyosón összefutottunk a lányával, akit nagyon ritkán látni arrafele és épp a közös képviselőnk lakásából jött ki egész nagy csomagokkal. Sajnos, mint akkor kiderült, kórházba kellett feküdnie a szíve miatt, de megnyugtatott, hogy annyira szerencsére nem komoly a helyzet, de mivel sokszor fájlalta mellkasát és néha rendszertelenül vert a szíve beküldték kivizsgálásra. Sokan izgultunk érte, egyrészről, mert nagyon megszerettük, mint embert, másrészről pedig mivel jól végezte a munkáját, nem szerettük volna, ha más veszi át a helyét, és ki tudja milyen link alakot sikerül majd találnia a pozíciójára. Persze meglátogattuk mi is a kórházban, de pár nap múlva már otthon volt, de pár hétig nyugalomra intették. Kiderült, hogy nem volt alaptalan teljesen az aggodalom, ugyanis enyhe szívritmuszavart diagnosztizáltak nála. Felírtak neki gyógyszereket, de mi ajánlottuk neki mellé kiegészítő kezelésként a Panangin Forte-t, mert az apósom is ezt szedi mióta szívinfarktusa volt. Neki nagyon jó tapasztalatai vannak a termékkel kapcsolatban, természetesen mondtuk, hogy a szedése előtt azért konzultáljon az orvosával, de mi jó szívvel ajánljuk neki. A Panangin Forte ahogy én tudom emellett a táplálék magnézium-és kálium tartalmának kiegészítésére is szolgál.

Remélem, hogy hamar megerősödik a szíve és még nagyon sokáig köztünk marad a mi kis közös képviselőnk, mert még egy ilyen embert kötve hiszem, hogy találnánk.